Glaslatten

Vawa beschikt over een breed assortiment glaslatten die toepasbaar zijn voor enkele en dubbele beglazing.

Glaslatten

1 product

Van hoog naar laag sorteren
Meer voordeel

Ontvang direct korting op alles in ons assortiment.

Wees er snel bij!

Glaslatten kopen

Vawa beschikt over een breed assortiment glaslatten in verschillende categorieën, zoals opdeklatten, ventilatielatten, plakroedes, neuslatten en brandvertragende latten. Daarnaast is het ook mogelijk om aluminium glasprofielen te bestellen bij ons. Wij leveren onze latten in vol hout en met vingerlas.  Deze vol hout latten worden uit een stuk geleverd in vallende lengtes. De lengte hiervan is eenvoudig per meter af te nemen. Deze vol hout latten zijn steviger en sterker en zijn bestand tegen kromming, torsie, nerf en splijting. Al onze latten zijn standaard KOMO wit gegrond, maar kunnen ook onbehandeld, of naar wens met blanke lak of met RAL 7016 worden geleverd. Overige andere kleuren zijn op aanvraag leverbaar.

Glaslat vervangen

Zijn uw glaslatten bij uw raam aan vervanging toe? Door middel van dit onderstaande stappenplan kunt ieder gemakkelijk uw kozijnen voorzien van een nieuwe lat.

Verwijder de oude lat

Met een handig multitool of scherp en flexibel mes kunt u de kitrand gemakkelijk los maken. Hierna kunt uw de glaslat eenvoudig loswrikken en van het kozijn verwijderen. Vergeet niet de oude spijkers te verwijderen.

Maak het raam schoon

Voordat de nieuwe glaslat aangebracht kan worden, moet de plaats waar deze komt goed schoongemaakt worden. Verwijder alle oude spijkers en resten van de lat. Maak daarna het raam en kozijn schoon met bijvoorbeeld een glasreiniger of terpentine.

Maak de nieuwe glaslat klaar

Bij Vawa kunt u eenvoudig de glaslat per meter inkopen. Hierdoor hoeft u meestal niet de lat op maat te zagen. Mocht u gebruik maken van schroeven kunt u alvast voorboren.

Plaats de glaslat

Het plaatsen van de lat kan op verschillende manieren. Zo kunt u gebruik maken van speciale Woodies glaslatschroeven (glaslat spijkers). Deze schroeven beschikken over een speciale boorpunt waardoor het hout niet splijt. Daarnaast is het belangrijk dat u glasband tussen het glas en glaslat plaats. Door contact, uitzetting en krimp van het hout kan het glas namelijk gaan klapperen of zelfs barsten. Hiernaast dient het glas op beglazingsblokjes te worden gesteld, de neuslat te worden voorzien van neuslat clips. Hiermee zorg je voor de juiste ventilatie en voorkom je toekomstige vochtproblemen. U kunt de latten na montage aflakken in de gewenste kleur.

Werk hem af

Wanneer het geheel droog is, kunt u met lauwwarm water de lat schoonmaken. Is dit gedroogd, dan kunt u de glaslat licht opschuren.

Voordelen van onze meranti glaslatten

In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft voor beglazing. Daarnaast zijn onze latten van uitstekende kwaliteit en gaan ze jaren mee. 

  • Voorzien van Komo keurmerk
  • Standaard 2 x gegrond 
  • Lange levensduur en onderhoudsvrijheid
  • Geleverd in vallende lengtes
  • Zijn eenvoudig te bevestigen

Vawa biedt deskundig advies

Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.