Sanitairkit

Sanitairkit wordt voornamelijk ingezet bij tegelwerk in de omgeving van douche's, zwembaden, vloeren en keuken. 

Sanitairkit

Producten 1-9 van 11

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer voordeel

Ontvang direct korting op alles in ons assortiment.

Wees er snel bij!

Sanitairkit kopen

Je sanitaire ruimtes in huis zijn een van de meest onderhoudsgevoelige plekken rondom je huis. Er is vaak een hoog vochtgehalte en je wilt liever niet dat er schimmels ontstaan. Sanitairkit gebruik je voor het afdichten van voegen tussen tegels. Ook de randen tussen bijvoorbeeld je douchebak en de muur of je bad en de vloer zijn geschikt om af te werken met kit voor in sanitaire ruimtes.

Droogtijd sanitairkit

De binnenste delen van de kitlaag drogen trager dan de buitenlaag. Hierdoor kunt u voor de meeste kitsoorten toch rekenen op een totale droogtijd van enkele dagen tot een kleine week. De precieze uithardingstijd hangt nauw samen met de gebruikte kitsoort en de heersende omgevingsomstandigheden. Factoren die de droogtijd beïnvloeden zijn onder meer het type kit, de te bewerken ondergrond, de dikte van de kitlaag, de omgevingstemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid. Gemiddeld duurt het bij de meeste kitsoorten toch wel 4 tot 12 uur voor de eerste 2 millimeter van de kitlaag is uitgehard. Kies dus altijd voor de juiste kit voor de juiste klus.

Sanitairkit aanbrengen

Het aanbrengen van sanitairkit kan een lastig klusje zijn. Tijdens het aanbrengen van de kit moet u op de volgende stappen letten.

  • Zorg dat de ondergrond vet- en stofvrij is
  • Snijd het topje van de koker af
  • Kies voor de juist kittuit
  • Kit eerst de vloeraansluitingen, en daarna de wandaansluitingen
  • Strijk van beneden naar boven de overtollige kit weg en strijk na met een natte vinger.

Vawa biedt deskundig advies

Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.