Organisatie

Vawa Nederland B.V. is een actieve onderneming, gespecialiseerd in de verkoop van kwalitatief hoogstaande afdichtingskitten, PU-schuimen en lijmen, beglazingsartikelen, glaslatten, ventilatieroosters en voorzetramen voor de bouw en industrie. Vawa is een gezonde, sterk groeiende onderneming met vooraanstaande posities op de markten waarin zij actief is. De bedrijfscultuur kenmerkt zich als een open no-nonsense cultuur met korte communicatie- en beslissingslijnen. Vawa is voornamelijk regionaal opererend en beschikt over eigen bussen, waarmee goederen worden bezorgd. Door continue te innoveren en door de verbreding van het productpakket en ontwikkelingen binnen het bedrijf zijn leveringen door heel Nederland ook geen probleem. Bij Vawa staat de klant centraal. Wij hebben als doel om onze klanten zo goed mogelijk te voorzien van informatie, advies en natuurlijk kwalitatief hoogstaande producten.

Historie

Vawa Nederland is in 1976 opgericht door K. van Walderveen. Nadat er in het begin vanuit zijn garage werd gewerkt, verplaatsten de activiteiten zich na een aantal maanden naar een locatie aan de Grote Koppel in Amersfoort. Daar begon de groei van de groothandel in kitten en lijmen. In het begin was het een tijd van pionieren, want kit was destijds nog een echte innovatie en de materialen zelf werden in Duitsland opgehaald.

Vanuit de gedachte: “Als ik het verkoop, kunnen we het misschien ook wel aanbrengen”, werden een aantal mensen aangenomen die als applicatiemedewerker aan de slag gingen. Hierdoor had Vawa ook haar eigen afdichtingsbedrijf door de alsmaar groeiende handel in kitten en lijmen.

Het assortiment nam vanaf die tijd gestaag toe, o.a glaslatten, beglazingsband- en blokjes werden toegevoegd. Later kwamen er ook industriële lijmen bij en het productaanbod van Vawa werd steeds groter.

De locatie aan de Grote Koppel werd na enkele jaren te klein en vanwege de centrale ligging van Barneveld werd daar in 1982 een pand aangekocht, waar Vawa tot op de dag van vandaag gevestigd is. Vawa kreeg de beschikking over een ruim magazijn en kon verder groeien. Na een grondige verbouwing in 1989 werd een grondige verbouwing een nieuw kantoor en een ruimer opgezet magazijn in gebruik genomen. Het applicatiebedrijf is daarna verzelfstandigd.

Vawa ontwikkelde de verkoopactiviteiten en groeide door naar de huidige groothandel.

Inmiddels heeft Vawa 2 vestigingen in Nederland waar het beschikt over moderne panden die onderdak bieden aan de alsmaar uitbreidende activiteiten van Vawa.
Beide vestigingen hebben een grote shop waar afhalers terecht kunnen voor hun producten.

Vawa Barneveld is gevestigd aan de Energieweg 42 3771 NA Barneveld
Vawa Hengelo is gevestigd aan de Platinastraat 41 7554 NC Hengelo